Αγροτικές κινητοποιήσεις: Στην Αθήνα οι αγρότες από την Κρήτη (Βίντεο & φωτο)

Στην Αθήνα βρίσκονται πλέον περίπου 200 αγρότες από την Κρήτη, για να συμμετάσχουν στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Πρόκειται για περίπου 100 αγρότες που χθες το βράδυ συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι Ηρακλείου και επιβιβάστηκαν στο πλοίο για Περαιά και για άλλους 100 που συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Σούδας.

Φωτογραφίες από το λιμάνι του Ηρακλείου (ImageOnline / Στέφανος Ραπάνης)

Από Αφίδνες και Μέγαρα η είσοδος των τρακτέρ στην Αθήνα

Λίγο μετά τις οκτώ το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει το κομβόι των αγροτών με τα τρακτέρ από το Κάστρο Βοιωτίας, όπου διανυκτέρευσαν χθες, ενώ ταυτόχρονα λεωφορεία με αγρότες από Πελοπόννησο (θα συναντηθούν στα Μέγαρα), την Κρήτη και άλλες περιοχές της χώρας έχουν ξεκινήσει την πορεία με ΙΧ, αγροτικά και λεωφορεία προς την πρωτεύουσα. Οι αγρότες, οι οποίοι μιλούν για «τριψήφιο αριθμό» τρακτέρ που κατεβαίνουν στην Αθήνα (κατά πληροφορίες αναμένονται περί τα 130-150), σχεδιάζουν να διανυκτερεύσουν απόψε στην πρωτεύουσα και αύριο το πρωί να πάρουν το δρόμο της επιστροφής. Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός, χθες, αναφερόμενος στο σημερινό αγροτικό συλλαλητήριο, τόνισε ότι τέτοιες κινητοποιήσεις δίνουν και σε εκείνον μέσο πίεσης προς τις Βρυξέλλες.

Δείτε φωτογραφίες από το Κάστρο Βοιωτίας όπου έχουν συγκεντρωθεί τα τρακτέρ από Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα

agrotes-kastro-3
agrotes-kastro-2
agrotes-kastro-1

Βάσει του μέχρι στιγμής σχεδιασμού, το κομβόι αναμένεται να έχει φτάσει σήμερα περίπου στις 11 με 12 το μεσημέρι στα διόδια των Αφιδνών όπου θα τους περιμένει η Αστυνομία, ώστε να τους συνοδεύσει προκειμένου να μπουν συντεταγμένα στο κέντρο της πόλης. Αντίστοιχα μέτρα υπάρχουν και στα Μέγαρα, για τους αγρότες της Πελοποννήσου.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, «πολύ μετά τις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αγρότες».

Η ίδια εξήγησε ότι δεν πρόκειται να κλείσει το μετρό, εκτός κι αν υπάρχουν έκτακτοι λόγοι ασφάλειας που θα αναγκάσουν τις Αρχές να κλείσουν κάποιον σταθμό. Πρόσθεσε, δε, ότι μέτρα θα υπάρξουν και το πρωί της Τετάρτης όταν και θα αποχωρήσουν οι αγρότες: «Θα υπάρχει και πάλι έντονη παρουσία της Τροχαίας, ώστε να διευκολύνει όντως την κίνηση των πολιτών αλλά και των ίδιων των αγροτών, οι οποίοι φυσικά θα συνοδευτούν και στην αποχώρησή τους από το Λεκανοπέδιο. Από τις πρωινές ώρες αναμένεται να ξεκινήσει αυτή η αποχώρηση και φανταζόμαστε ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί. Θα υπάρχει όμως έντονη παρουσία της Τροχαίας για να διευκολύνει τον κόσμο»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί